Ale inak tak sa to robí. Dá sa menšia gramáž, ale cena ostane. A potom sa bombastickou akciou postarajú o vypredanie tým, že sa vrátia na pôvodnú gramáž s akože 20 % grátis a za cenu pôvodnej.
A to nerobí len Deva.
Ale dvojzubec to kúpi, aj keď nemá čím zjesť, lebo Akcia.
Som guuglil ...
To hore je myslim tycinka (jeden kus), to pod tym taka z (ulamovacich) dielikov. Ta mava mala 27g.
Aj tak pri "akciach" pozeram jednotkovu cenu ... ale Devu nekupujem, skor Koko, alebo Margot-ku ...
Margotka, Minonky, Siesta, Fidorka, 3Bit, Mila a par dalsich...kedysi som ich miloval, ale poslednych cca 10 rokov ako keby chutili uplne inak. Bud sa mi zmenili chute, alebo setria na recepture.. Vam chutia stale rovnako?
@slinti Ja som sa tesil na tu novu bielocokoladovu, bielej cokolade vacsinou neodolam, ale teda original alebo artemis su lepsie musim povedat.
Komisar Mex, s vekom sa skutočne chuť mení. To nechápu tí, čo budú ospevovať ako bolo voľakedy (za komunistov) všetko chutné a teraz (v tom hnusnom kapitalizme) je všetko hnusné. Fakt je, že niektoré receptúry sa zmenili, ale aj keby si teraz ochutnal tie dávne sladkosti, nechutili by ti tak isto, ako decku. Ak si zaregistroval zmenu chuti v priebehu pár rokov, môže to byť aj zmenou výrobcu.
Sice sa chute mkzu menit, ale ked som si onehdy kupil fresku (nie tu ekopack), nepriblizovalo sa to velmi k soc.treske. potom manzelka urobila tresku doma a hned to bola stara chut tresky. Tym samozrejme neobhajujem soc.produkty, ale vtedy asi ani neboli vselijake nahrazky, co sa davaju do lacnakov teraz. A je tiez rozdiel, ak sa do Figaro cokolad davalo maslo a nie nejaky palmovy tuk (neviem ako je to teraz).
@musimreagovat Jj spomienkovy optimizmus. Boli mlady, rozkvitnuty, aktivny, vsetko bolo uzasne. Ale ak by sa poriadne zamysleli, zistili by ze aj vtedy na kopu veci lamentovali. No ale dost bolo komunistov (aj tu aj celkovo :)
@Mick treska je perfektny priklad zmeny receptury. To co bolo este okolo roku 2000 treska (skor si napamatam), teraz volaju treska exclusiv. Obsahuje okolo 45% ryb. To co sa teraz oznacuje ako treska, ma okolo 25% ryb a zbytok nahradili majonezou. Aj na tanieri to tak vyzera, aj to tak chuti (robil som porovnavaci test).
No a predpokladam ze rovnako setria aj na tych sladkostiach co som spominal, len nemam dokaz lebo nemam s cim porovnat terajsie zlozenie..
Asi mysleli 20% obalu gratis
Pozor. Tých 20 % navyše je z Devy Klasik, hore je len Deva, to sú dva rôzne výrobky.
Mifan mas pravdu. Ujo gugel mi nasiel devu klasik ako 27g. Potom 33g je ok.
deva klasik je v popise aj pri tej hornej
ááááási máte recht, zdrbem svoj zdroj
Tá horná je ešte staršia edícia. Staršie logo, staršia deva.
Ale inak tak sa to robí. Dá sa menšia gramáž, ale cena ostane. A potom sa bombastickou akciou postarajú o vypredanie tým, že sa vrátia na pôvodnú gramáž s akože 20 % grátis a za cenu pôvodnej.
A to nerobí len Deva.
Ale dvojzubec to kúpi, aj keď nemá čím zjesť, lebo Akcia.
To sa ešte predáva? Asi kúpim, už som zabudol ako to chutí. Zaspomínam.
Som guuglil ...
To hore je myslim tycinka (jeden kus), to pod tym taka z (ulamovacich) dielikov. Ta mava mala 27g.
Aj tak pri "akciach" pozeram jednotkovu cenu ... ale Devu nekupujem, skor Koko, alebo Margot-ku ...
Alt - jo, Margotke neodolám... ale mal by som, kurňa mal by som
Deva lahodná čokoláda s ešte lahodnejšou čokoládovou plnkou a za dobrú cenu. Aj keby odrbávali s 20%, ale s celkovou cenou za gramáž nie.
Slinti a studentsku pecat radsej ani nespominam ...
Margotka, Minonky, Siesta, Fidorka, 3Bit, Mila a par dalsich...kedysi som ich miloval, ale poslednych cca 10 rokov ako keby chutili uplne inak. Bud sa mi zmenili chute, alebo setria na recepture.. Vam chutia stale rovnako?
@slinti Ja som sa tesil na tu novu bielocokoladovu, bielej cokolade vacsinou neodolam, ale teda original alebo artemis su lepsie musim povedat.
ja ako čerstvý diabetik túžim po akejkoľvek - ale mne tá biela chutí
Komisar Mex, s vekom sa skutočne chuť mení. To nechápu tí, čo budú ospevovať ako bolo voľakedy (za komunistov) všetko chutné a teraz (v tom hnusnom kapitalizme) je všetko hnusné. Fakt je, že niektoré receptúry sa zmenili, ale aj keby si teraz ochutnal tie dávne sladkosti, nechutili by ti tak isto, ako decku. Ak si zaregistroval zmenu chuti v priebehu pár rokov, môže to byť aj zmenou výrobcu.
Sice sa chute mkzu menit, ale ked som si onehdy kupil fresku (nie tu ekopack), nepriblizovalo sa to velmi k soc.treske. potom manzelka urobila tresku doma a hned to bola stara chut tresky. Tym samozrejme neobhajujem soc.produkty, ale vtedy asi ani neboli vselijake nahrazky, co sa davaju do lacnakov teraz. A je tiez rozdiel, ak sa do Figaro cokolad davalo maslo a nie nejaky palmovy tuk (neviem ako je to teraz).
Maslo sa tam určite nikdy nedávalo, nerob si ilúzie.
Mal som kamaratku, ktora robila vo Figare (kvalitarku?) od nej to mam, ale bude to snad 30 rokov. Nejaky tuk tam musi byt.
Aj ja som poznal jednu kvalitárku vo Figare, ale tá mi pašovala v nohavičkách banány v čokoláde.
@musimreagovat Jj spomienkovy optimizmus. Boli mlady, rozkvitnuty, aktivny, vsetko bolo uzasne. Ale ak by sa poriadne zamysleli, zistili by ze aj vtedy na kopu veci lamentovali. No ale dost bolo komunistov (aj tu aj celkovo :)
@Mick treska je perfektny priklad zmeny receptury. To co bolo este okolo roku 2000 treska (skor si napamatam), teraz volaju treska exclusiv. Obsahuje okolo 45% ryb. To co sa teraz oznacuje ako treska, ma okolo 25% ryb a zbytok nahradili majonezou. Aj na tanieri to tak vyzera, aj to tak chuti (robil som porovnavaci test).
No a predpokladam ze rovnako setria aj na tych sladkostiach co som spominal, len nemam dokaz lebo nemam s cim porovnat terajsie zlozenie..
@slinti Nie je zla ani ta biela, len ja ako milovnik bielej som od nej asi cakal waw, a je taka...normalna.
Skuste si urobit tresku doma, je to ako stroj casu.